Leírás
A brokkoli növény csírája a friss káposztára emlékesztető. Enyhén csípős.
A tasak 15g magot tartalmaz.
Egy tányér csíra előállításához 1 evőkanál magot használunk. A csírázáshoz szükséges hőmérséklet: 20 C fok, öntözés naponta kétszer. Csírázási idő: 7 nap.
Csíráztatás: Tegyünk 1-2 evőkanál brokkolimagot egy szűrőbe, jól mossunk meg folyó víz alatt és egyenletesen osszuk el a csíráztató edénybe. Helyezzük 20°C-os világos helységbe, vigyázva arra, hogy ne legyen kitéve direkt napsütésnek. Naponta friss vízzel öblítsük át. A víz soha ne álljon a magokon, mindig csepegtessük le, mivel könnyen berohadhat! 3-7 nap után kész a csíranövény. Hűtőszekrényben 1 hétig tárolható. Felhasználás: A brokkolicsíra íze a friss káposztára emlékeztető, enyhén csípős. Sokféle ételben használható nyersen vagy párolva. Müzliben, joghurtban, túróban és saláta keverékben is kiváló ízű. Tipp: ugyanebből a magból készíthetünk házilag mikrozöldséget is, melyek nagyobbak a csiranövényeknél, már kifejlődött az első igazi levelük.
Paraméterek
Árcsoport | Rédei "D" |
Gyűjtőcsomagolás | 60 db/gyűjtő |